Založ si blog

Pellegriniho ľúbivé reči sa dajú počúvať, ale mohol by šľapnúť vedľa. Nemusel by. . .

Kým s Matovičom nevyrazia dvere, dovtedy sa zaoberať touto vládou nemá zmysel. Predpokladám, že so mnou súhlasí mnoho ľudí v najnovšom stredoeurópskom „bananistane“, možno za chvíľu zase „felvidéku“, menom Slovensko. Retardovaný človek patrí k Pinelovi a nie na verejnosť s významnými právomocami. Najhlbšie dno je prerazené naveky a z tohoto sa už vykrútiť nedá. Horšie je, že ostatní nenachádzajú zdravého rozumu ani za mak. Počkajme si, či sa Hegerovi rozsvieti kontrolka…

Počúval som dnešnú diskusiu Braňa Závodského s Pellegrinim. Nepovedal nič nové, nič, čo by už v nejakej forme nevyjadril za posledné dni. Znovu zopakoval, že Slovensku by prospela koalícia z oboch strán barikády. Už som sa k tejto jeho vízii vyjadril a vysoko kvitujem názor takéhoto kalibru. Pochopiteľne, mal by to brať úplne vážne, čo si myslím, že berie.

Podľa posledných prieskumov preferencií sa predpokladá skladačka Fico, Pele a Kollár. Na väčšinu to stačí. Má to nejakú logiku ? Má a celkom pravdepodobnú. Aby sa Pele zbavil Matoviča a Sulíka, ostáva mu len táto možnosť, ak by sa nechcel pokúšať o nemožné, alebo na Slovensku skoro nemožné, dohodnúť sa s KDH alebo Progresívcami. Musel by urobiť mnoho ústupkov. Mne sa prirodzene javí, že akosi nejdú k sebe, na Slovensku nie. Rovnako by sa ťažko dohadoval aj s maďarským zlepencom, keby sa náhodou dostali do parlamentu.

Čo na to Kollár a Fico ? Je dosť ťažko predstaviteľné, že sa Kollár povznesie nad Ficovými vyjadreniami na svoju adresu. Principiálne sa takéto urážky nedajú odpustiť. V mene koryta sa ale situácia mení. Fico aj Kollár sú schopní všetkého pre miesto pri koryte. Položme si otázku, ako by Pelleho voliči vnímali Fica ? A ako Kollárovi ? A možno vôbec by to neriešili. Cieľom by bolo raz a navždy sa zbaviť Matoviča, súčasne sa vyhnúť Sulíkovi, nakoľko je vysoko rizikový. Dokázal to už dvakrát a aj v budúcnosti by bol vždy rozbuškou v každej vláde.

V duchu slovenskej mentality máme jasne definovaného nepriateľa. V takom prípade sa vieme zomknúť a zabudnúť aj na Troškovú a všetky Ficove prehmaty. A že ich nebolo málo a nie sú zabudnuté, to je fakt.

Pellegrini bude mať veľmi ťažkú pozíciu na vyjednávanie. Niesť na chrbte Smerácku minulosť je riskantný podnik. Tu by mohol šľapnúť do … Bolo by podstatne elegantnejším riešením dohodnúť sa s pravicou a prekonať doteraz nemysliteľné prekážky. Jeho názory sú dostatočne racionálne a dokázal by sa vysporiadať s nezmyslami ako riešenie prerušení tehotenstva, cirkevným témam, riešenie „marišky“ a jej úroveň legalizácie a iné vychytávky. Jediným veľkým rizikom je fakt, že za ním stoja ľudia s pečaťou Smeru a pochybným hodnotovým rebríčkom, vzťahom ku korupčnému správaniu. Toho sa človek nezbaví…je to v hlave na tvrdo a navždy. Príde príležitosť a ide sa. A tá príde s peniazmi z Bruselu.

Povedzme si na rovinu. Aký je rozdiel medzi pravicou a ľavicou, medzi poctivým kapitalistom a poctivým ľavičiarom ? Žiadny ! Za normálnych okolností, ak sa pozrieme na poctivého a rozumného kapitalistu, je lepším ľavičiarom a sociálnym činiteľom ako ľavičiar typu Fica alebo Migaša ( bývalá SDĽ ). Zoberme si Baťu a jeho systém oproti ľavičiarom, ktorí kontrolovali šitie pracovných odevov. Bez Migašovho súhlasu sa jediné montérky neušili na Slovensku…A bil sa do pŕs, po ňom všetci ľavičiari a pritom to boli zlodeji. O Ficovi netreba písať…Baťa bol v porovnaní s nimi skutočný ľavičiar a pritom kapitalista. Na sociálnu politiku sa najprv musí zarobiť !!! A to nejde na schôdzach a sľubovať to, čo sa splniť nedá.

Aj rozumní feudáli sa v minulosti starali o svojich sedliakov. Chránili ich a dbali o ich rodiny. Len silní a zdraví sedliaci sa mohli o feudálove majetky starať a obrábať polia. Podobne, nie ten je skutočným veriacim, ktorý sa kolenačky plazí do kostola a po odchode odtiaľ sa k blížnemu správa ako nepriateľ a kade chodí tade škodí. Kto žije podľa 10 prikázaní, je skutočný veriaci a do kostola ani chodiť nemusí.

Pristihol som sa pri tom, že Pelleho beriem ako budúceho predsedu vlády a to ako samozrejmosť. Pred rokom by som to nepripustil, ale časy sa menia. Táto koalícia ma presvedčila o tom, že sa od nich dištancovať je prirodzené. Oni od seba odoženú každého súdneho človeka. Jedni tým že sú hyperaktívni, druhí tým, že sa na to mlčky prizerajú a nič s tým nerobia. Kto mlčí, ten svedčí…

Precitlivelosť na svoje práva je adekvátna ignorancii voči povinnostiam.

15.08.2021

Inými slovami povedané, čím viac sa oháňame právami, tým menej si pripúšťame, že máme aj množstvo povinností ! A tých je viac ako práv, aspoň skutočná demokracia je taká. Som unavený hoci len z počúvania toho, ako sa ľudia voči sebe správajú. Ignorancia, netolerantnosť a bezohľadnosť, to sú atribúty, ktorými tento národ prekypuje výdatne. Svojho času Viliam [...]

Vážená správa TANAP – u, počúvate sa ?

23.06.2021

Správa TANAP – u, ako reakciu na posledné výskyty medveďa v obývaných lokalitách, kritiku obyvateľstva včítane mňa a televízne reportáže o medvedích návštevách v obývaných lokalitách, vydala vyhlásenie, zverejnené dnes na portáli „TOP“. Nižšie je celý text krátkeho článku, z ktorého nie je možné nič vynechať, aby niečo nebolo vytrhnuté z [...]

Invázia, alebo záchrana holých životov ?

19.06.2021

Pred pár rokmi som si kládol takúto otázku v súvislosti s masívnym prílevom migrantov do Západnej Európy v inom blogu. Zverejnil som ho na stránke „SME“. Dnes už tam nie je, ale podobnú otázku, trošku v inom zmysle si môžeme položiť aj dnes. „Ako ochránime svoje holé životy proti invázii medveďov“ ? Chceme, či nechceme, je to realita a kto sa [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

otvoreneoci24

Táto stránka sa venuje všetkému, čo autor vidí, zažije, zaujme ho, poprípade zažil a zaujalo ho to v minulosti. Nevyhýba sa žiadnej téme a niekedy sa zrodí článok napríklad na základe hoci aj správania sa hmyzu. Mám vyhranené názory na mnoho pozemských vecí a život ma vyškolil všestranne. Preto si dovolím vysloviť aj nasledovnú definíciu : Definícia slovenského politika : Ak si myslíš, že tebou volený politik je človek, ktorý ti chce pomôcť a pomôže, zobuď sa. Teba potrebuje iba na to, aby sa dostal tam kde chce byť. Predovšetkým chce pomôcť sám sebe tak, aby si si myslel, že pomáha tebe ! Verí v tvoju naivitu a slepotu voči jeho ťaženiu za bohatstvom a výhodami, voči jeho úskokom a klamstvám. Vytvára dokonalú ilúziu služobníka. V skutočnosti on nič iné ani nevie. Dopraj mu, lebo ak príde iný, nebudeš mať ani ilúzie, iba holý zadok. A on dom na Floride. Tak načo sa rozčuľovať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 60297x
Priemerná čítanosť článkov: 3174x

Autor blogu