Založ si blog

Pán Heger, Vám, aj p. Matovičovi, niečo uniká ! Čo na to duch svätý ?

V dnešnej rozhlasovej relácii s Braňom Závodským znovu odznelo od nového predsedu vlády, p. Hegera, to obludné „štátnické gesto Matoviča“. Nie som si istý pán Heger a vôbec celá vláda viete, o čom hovoríte, ak sa takto vyjadrujete. Páni a dámy, tam hore ! Som o tom presvedčený, že núdzový stav bol tým záchranným kolesom, ktoré Vás, celú vládu a predovšetkým p. Matoviča, zachránilo od verejnej a medzinárodnej potupy. Tú si Matovič stihol aj sám vyrobiť niekoľkokrát. Keby ľudia mohli beztrestne do ulíc, námestia sú plné a nepomohla by ani zavarená brána do areálu vládneho paláca. To po prvé.

Po druhé. Číra vypočítavosť p. Matoviča bola tou silou, ktorá naťahovala agóniu. Túžba po moci ! Keby sa Matovič riadil zdravým rozumom od prvého momentu po víťazstve vo voľbách, dnes mohol byť za hrdinu národa a namiesto potupy ( ktorú zjavne ani jeden z Vás na úrade vlády nevnímate a ak áno, hráte primitívne divadlo ) by sa mohol tešiť obrovskej popularite.

On vedel veľmi dobre, že nemá na úrad predsedu vlády, napriek tomu sa nedokázal zmieriť s tým, že nebude na výslní. Mohol byť. Stačilo rozumne komunikovať z pozície hoci aj podpredsedu parlamentu, čo by mohol zvládnuť a bol by hrdinom na celé volebné obdobie. Takže žiadne štátnické gesto, sebaľúbosť a špekulovanie o tom, ako odísť a vyťažiť.

Po tretie. Každý máme svoje úlety. Moje sa na verejnosť nedostanú. Nie som na verejnosti a doma to zapadne. Vy Ste ale pred očami všetkých občanov. Vy, osobne, komunikujte si s kým chcete a berte energiu a rady odkiaľ chcete. V budúcnosti ale ušetrite občanov od toho, aby sme sa znovu museli pozerať na estrádu. Matovič si dá pokoj maximálne na 2 mesiace. Potom zistí, kade sa ide na ministerstvo financií a bude zase za dokonalého a neprekonateľného. Z pozície predsedu vlády ho môžete držať na uzde, ak sa nebudete takými rečami, ako Ste aj dnes predviedol, pchať mu do zadku a chlácholiť jeho prednosti. Mimochodom, tých predností má podstatne menej, ako nedostatkov. Peniaze ho dostali do parlamentu a k peniazom prišiel nie práve najčistejším spôsobom.

Po štvrté. Matovič riadil svoju firmu presne rovnako ako sa správal aj v pozícii predsedu vlády. Iba ja a nikto iný a psychopatické jačanie na hocikoho. Ako menežer bol, je a bude nulový. Toto všetko len na ozrejmenie, aby Ste vedel, čo si myslí väčšina ľudí. Pretože som o tom presvedčený, že tento názor zdieľa drvivá väčšina obyvateľstva. Dokonca aj Fico a Blaha. A tých teda nemusím.

V tomto momente už nedáva zmysel rozoberať minulosť, „čo bolo, bolo, terazky je po zmene“. Ukážte sa, aký Ste silný v kramflekoch. Z mojich osobných skúseností z riadiacich pozícií viem, že drsná sila nikam nevedie. Nakoniec sme sa o tom mohli za uplynulý rok presvedčiť a draho sme za to zaplatili. Je podozrivo ticho o nákladoch, ktoré boli neefektívne vynaložené na nezmyselné testovanie a vôbec sa nehovorí o tom, kto za to ponesie zodpovednosť. Osobne by som očakával, že sa s verejnosťou podelíte o tieto čísielká. Počúvať, akí sme dobrí a ekonomika neklesla podľa predpokladu, ale držíme sa dobre, sú suché žvásty, ktoré v tomto momente nikoho nezaujímajú. Prečo ? No preto, že to vyznieva tak, že je jedno o koľko sme prišli ( a nemuseli ), aj tak sme lepší, ako sme predpokladali. Osobná zodpovednosť za činy sú atribúty, ktoré deklarujete uplatňovať, tak uplatnite a informujte.

Doporučujem Vám preštudovať si všetko dostupné o podnikaní rodiny Baťu. Ak si osvojíte tieto princípy, Baťovské princípy podnikania a životného štýlu, mohla by to byť veľmi dobrá sociálno-ekonomická línia. Igorka držte na uzde, máte druhú a poslednú šancu.

 

 

 

 

 

Precitlivelosť na svoje práva je adekvátna ignorancii voči povinnostiam.

15.08.2021

Inými slovami povedané, čím viac sa oháňame právami, tým menej si pripúšťame, že máme aj množstvo povinností ! A tých je viac ako práv, aspoň skutočná demokracia je taká. Som unavený hoci len z počúvania toho, ako sa ľudia voči sebe správajú. Ignorancia, netolerantnosť a bezohľadnosť, to sú atribúty, ktorými tento národ prekypuje výdatne. Svojho času Viliam [...]

Vážená správa TANAP – u, počúvate sa ?

23.06.2021

Správa TANAP – u, ako reakciu na posledné výskyty medveďa v obývaných lokalitách, kritiku obyvateľstva včítane mňa a televízne reportáže o medvedích návštevách v obývaných lokalitách, vydala vyhlásenie, zverejnené dnes na portáli „TOP“. Nižšie je celý text krátkeho článku, z ktorého nie je možné nič vynechať, aby niečo nebolo vytrhnuté z [...]

Invázia, alebo záchrana holých životov ?

19.06.2021

Pred pár rokmi som si kládol takúto otázku v súvislosti s masívnym prílevom migrantov do Západnej Európy v inom blogu. Zverejnil som ho na stránke „SME“. Dnes už tam nie je, ale podobnú otázku, trošku v inom zmysle si môžeme položiť aj dnes. „Ako ochránime svoje holé životy proti invázii medveďov“ ? Chceme, či nechceme, je to realita a kto sa [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

otvoreneoci24

Táto stránka sa venuje všetkému, čo autor vidí, zažije, zaujme ho, poprípade zažil a zaujalo ho to v minulosti. Nevyhýba sa žiadnej téme a niekedy sa zrodí článok napríklad na základe hoci aj správania sa hmyzu. Mám vyhranené názory na mnoho pozemských vecí a život ma vyškolil všestranne. Preto si dovolím vysloviť aj nasledovnú definíciu : Definícia slovenského politika : Ak si myslíš, že tebou volený politik je človek, ktorý ti chce pomôcť a pomôže, zobuď sa. Teba potrebuje iba na to, aby sa dostal tam kde chce byť. Predovšetkým chce pomôcť sám sebe tak, aby si si myslel, že pomáha tebe ! Verí v tvoju naivitu a slepotu voči jeho ťaženiu za bohatstvom a výhodami, voči jeho úskokom a klamstvám. Vytvára dokonalú ilúziu služobníka. V skutočnosti on nič iné ani nevie. Dopraj mu, lebo ak príde iný, nebudeš mať ani ilúzie, iba holý zadok. A on dom na Floride. Tak načo sa rozčuľovať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 61153x
Priemerná čítanosť článkov: 3219x

Autor blogu