Založ si blog

Že by aj český ŠÚKL na čele s Irenou Storovou politikárčil ?

Viem si predstaviť mnoho vecí, ale doba a súčasná politická elita mi ukazujú, že vo svojich predstavách som iba konšpiračný chudák. Predovšetkým preto, že si neviem predstaviť, aby vedec, po vykonanej vedeckej práci, zverejnil výsledky vedeckej práce s politickým podtextom. To radšej ostanem na veky chudákom, ale toto nezožeriem nikomu a kto tomu verí, by sa mal nad sebou zamyslieť veľmi intenzívne.

Nie som obhajca nikoho, ani nášho ŠUKL, ale Matovičov už vonkoncom nie. Zo svojej praxe trošku poznám aj akademické a vedecké prostredie. Na týchto pôdach sa v zmysle poplatnosti dobe, vždy vedú interné „politické“ boje a hrajú šachy v časoch, keď sa blíži čas menovania nových akademických funkcionárov. Ale to sú interné a predovšetkým organizačné záležitosti. Vedecké práce a ich výsledky, seriózni vedci nikdy nespájajú so špinavou politikou. Verte si kto chcete a čomu chcete, ale moje mentálne schopnosti ďalej v tomto smere nesiahajú.

Je pozostatkom totality, keď si spájame vedu s politikou a na základe toho, kto koho pozná, priradíme vedeckým poznatkom aj podtextovú hodnotu. My sme v tomto smere úplne retardovaní. A čím ďalej ideme na východ ( prosím bez urážky a nikto to neberte osobne, ale také sú moje osobné skúsenosti ), tým väčší význam sa prikladá tomu, kto koho pozná.

Prečítal som si článok v Pluske, tu je odkaz :

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/hrozi-cechach-to-co-u-nas-sefka-sukl-tvrdi-to-iste-co-batova

Dovolil som si časť tohoto článku odcitovať, nižšie :

„Môžeme sa dostať do podobnej situácie ako Slovensko, nenecháva ma to kľudnou, uviedla ohľadom vakcíny Sputnik V česká riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Irena Storová.

K dokumentácii Sputniku má Česko desiatky stránok, pričom normálne to bývajú desiatky tisíc strán. Podľa slov šéfky SÚKL Ireny Storovej chýbajú zásadné informácie, ktoré by hovorili o vedľajších účinkoch, výrobe či distribúcii. Informuje o tom portál Reflex.cz.

Prípadné schvaľovanie Sputniku Európskou liekovou agentúrou pritom bude podľa Storovej trvať ešte mesiace. Ďalšie dve možnosti, teda výnimka zo strany českého ministerstva zdravotníctva alebo cesta klinickou štúdiou majú podľa nej jasné pravidlá. Ani jednej z týchto možností sa však podľa jej slov zatiaľ nepriblížila. Sputnik sa preto nedá v Česku ani odporučiť ani zamietnuť, keďže neexistujú informácie.“  Koniec citátu.

Český minister zdravotníctva za asistencie Danka mal namierené do Ruska na jednanie ohľadne dodávok vakcín Sputnik V, ale cesta sa nekoná. Práve z dôvodu, že by sa minula účinkom. Češi sa nechcú dostať tam, kde sme sa dostali my. Do ofsajdu a hlbokého omylu.

A teraz sa opýtajme sami seba : Je pani riaditeľka českého ŠUKL, Irena Storová nejakou príbuznou pani Baťovej, alebo majú spoločných priateľov, pratetky, prababky, alebo sú členkami jednej a tej istej sekty ? Politicky nie sú angažované, aspoň sa na verejnosti o tom nehovorí. Keby boli, už sa to prepiera vo veľkom. Obidve tvrdia to isté a predpokladám, že k tomu ich vedie množstvo faktov a nie tie nezmyselné alternatívne dôvody, ktoré som tu uviedol. Pre Slovač sú dôležité práve tieto alternatívne nezmysly. Myslieť nebude, pretože to bolí, je jednoduchšie vytvárať konšpiračné nezmysly a živiť haluziny. Dokonca sa v tomto smere vyjadril aj Sulík, čo by som nečakal. Patrí rovnako na smetisko politických dejín Slovenska.

Sú chudáci tí politici, ktorí si pomáhajú znetvorením vyjadrení vedcov a používajú ich na politické manévre. Tento odpad spoločnosti sa predral ku korytám len vďaka sľubom a svoje pozície zneužíva na každom kroku. Matovič je v tomto smere svetový líder, pretože všetci úchyláci svetovej politiky z histórie niečo sledovali a v ich konaní bola aká – taká logika. Orbán kradne vo veľkom, nedokáže to zakryť a vôbec mu to nevadí. Ani na Európskej úrovni  to nepopiera. Nepoprel vyjadrenie EÚ o porušení princípov právneho štátu.

Generál Trujillo z Dominikánskej republiky v povojnovom období robil preslávené nezmysly. Jeho manželka bola „centrálna práčka armádnej bielizne“ a vojaci povinne platili polovicu žoldu za pranie. Šesťročného syna menoval za generála, svojho obľúbeného koňa pasoval za plukovníka generálneho štábu. Keď postavil fabriku na farby, nariadil, aby všetky domy a ploty boli každý rok čerstvo natreté. Medzinárodné dno prerazil, keď na korunováciu kráľovnej Alžbety ( kráľovná matka ), menoval za vedúcu delegácie svoju 16 ročnú dcéru. Mladistvá, oficiálne neuvedená do spoločnosti. Pre konzervatívne Anglicko to bola urážka do krvi.

Tomuto generálovi sa najviac podobá, aj ten veril, že nezmyselné konanie je správne a pretrvá na veky. Dopadol neslávne, CIA ho zlikvidovala. Matovič píli konár sám pod sebou a vôbec o tom netuší. To sú tienisté stránky psychických porúch a ja sa hanbím za to, že žijem v štáte, ktorý má takéhoto, „už iba“ ministra. Je mi ľúto skupiny ľudí, ktorí ho na facebooku „hecujú“. Neviem a ani nechcem vedieť, či to myslia vážne, alebo sa bavia na tom, ako im to Matovič „žerie“. V každom prípade, spravodlivosť sa v štáte nikdy nenastolí, pretože ak štát zatvorí jednu garnitúru zlodejov, zlodejmi sa stanú tí, ktorí ich zatvorili. Tak to už u nás chodí…

 

 

 

 

Precitlivelosť na svoje práva je adekvátna ignorancii voči povinnostiam.

15.08.2021

Inými slovami povedané, čím viac sa oháňame právami, tým menej si pripúšťame, že máme aj množstvo povinností ! A tých je viac ako práv, aspoň skutočná demokracia je taká. Som unavený hoci len z počúvania toho, ako sa ľudia voči sebe správajú. Ignorancia, netolerantnosť a bezohľadnosť, to sú atribúty, ktorými tento národ prekypuje výdatne. Svojho času Viliam [...]

Vážená správa TANAP – u, počúvate sa ?

23.06.2021

Správa TANAP – u, ako reakciu na posledné výskyty medveďa v obývaných lokalitách, kritiku obyvateľstva včítane mňa a televízne reportáže o medvedích návštevách v obývaných lokalitách, vydala vyhlásenie, zverejnené dnes na portáli „TOP“. Nižšie je celý text krátkeho článku, z ktorého nie je možné nič vynechať, aby niečo nebolo vytrhnuté z [...]

Invázia, alebo záchrana holých životov ?

19.06.2021

Pred pár rokmi som si kládol takúto otázku v súvislosti s masívnym prílevom migrantov do Západnej Európy v inom blogu. Zverejnil som ho na stránke „SME“. Dnes už tam nie je, ale podobnú otázku, trošku v inom zmysle si môžeme položiť aj dnes. „Ako ochránime svoje holé životy proti invázii medveďov“ ? Chceme, či nechceme, je to realita a kto sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

otvoreneoci24

Táto stránka sa venuje všetkému, čo autor vidí, zažije, zaujme ho, poprípade zažil a zaujalo ho to v minulosti. Nevyhýba sa žiadnej téme a niekedy sa zrodí článok napríklad na základe hoci aj správania sa hmyzu. Mám vyhranené názory na mnoho pozemských vecí a život ma vyškolil všestranne. Preto si dovolím vysloviť aj nasledovnú definíciu : Definícia slovenského politika : Ak si myslíš, že tebou volený politik je človek, ktorý ti chce pomôcť a pomôže, zobuď sa. Teba potrebuje iba na to, aby sa dostal tam kde chce byť. Predovšetkým chce pomôcť sám sebe tak, aby si si myslel, že pomáha tebe ! Verí v tvoju naivitu a slepotu voči jeho ťaženiu za bohatstvom a výhodami, voči jeho úskokom a klamstvám. Vytvára dokonalú ilúziu služobníka. V skutočnosti on nič iné ani nevie. Dopraj mu, lebo ak príde iný, nebudeš mať ani ilúzie, iba holý zadok. A on dom na Floride. Tak načo sa rozčuľovať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 60706x
Priemerná čítanosť článkov: 3195x

Autor blogu