Založ si blog

Pán Heger, Vám, aj p. Matovičovi, niečo uniká ! Čo na to duch svätý ?

V dnešnej rozhlasovej relácii s Braňom Závodským znovu odznelo od nového predsedu vlády, p. Hegera, to obludné „štátnické gesto Matoviča“. Nie som si istý pán Heger a vôbec celá vláda viete, o čom hovoríte, ak sa takto vyjadrujete. Páni a dámy, tam hore ! Som o tom presvedčený, že núdzový stav bol tým záchranným kolesom, ktoré Vás, celú vládu a predovšetkým p. Matoviča, zachránilo od verejnej a medzinárodnej potupy. Tú si Matovič stihol aj sám vyrobiť niekoľkokrát. Keby ľudia mohli beztrestne do ulíc, námestia sú plné a nepomohla by ani zavarená brána do areálu vládneho paláca. To po prvé.

Po druhé. Číra vypočítavosť p. Matoviča bola tou silou, ktorá naťahovala agóniu. Túžba po moci ! Keby sa Matovič riadil zdravým rozumom od prvého momentu po víťazstve vo voľbách, dnes mohol byť za hrdinu národa a namiesto potupy ( ktorú zjavne ani jeden z Vás na úrade vlády nevnímate a ak áno, hráte primitívne divadlo ) by sa mohol tešiť obrovskej popularite.

On vedel veľmi dobre, že nemá na úrad predsedu vlády, napriek tomu sa nedokázal zmieriť s tým, že nebude na výslní. Mohol byť. Stačilo rozumne komunikovať z pozície hoci aj podpredsedu parlamentu, čo by mohol zvládnuť a bol by hrdinom na celé volebné obdobie. Takže žiadne štátnické gesto, sebaľúbosť a špekulovanie o tom, ako odísť a vyťažiť.

Po tretie. Každý máme svoje úlety. Moje sa na verejnosť nedostanú. Nie som na verejnosti a doma to zapadne. Vy Ste ale pred očami všetkých občanov. Vy, osobne, komunikujte si s kým chcete a berte energiu a rady odkiaľ chcete. V budúcnosti ale ušetrite občanov od toho, aby sme sa znovu museli pozerať na estrádu. Matovič si dá pokoj maximálne na 2 mesiace. Potom zistí, kade sa ide na ministerstvo financií a bude zase za dokonalého a neprekonateľného. Z pozície predsedu vlády ho môžete držať na uzde, ak sa nebudete takými rečami, ako Ste aj dnes predviedol, pchať mu do zadku a chlácholiť jeho prednosti. Mimochodom, tých predností má podstatne menej, ako nedostatkov. Peniaze ho dostali do parlamentu a k peniazom prišiel nie práve najčistejším spôsobom.

Po štvrté. Matovič riadil svoju firmu presne rovnako ako sa správal aj v pozícii predsedu vlády. Iba ja a nikto iný a psychopatické jačanie na hocikoho. Ako menežer bol, je a bude nulový. Toto všetko len na ozrejmenie, aby Ste vedel, čo si myslí väčšina ľudí. Pretože som o tom presvedčený, že tento názor zdieľa drvivá väčšina obyvateľstva. Dokonca aj Fico a Blaha. A tých teda nemusím.

V tomto momente už nedáva zmysel rozoberať minulosť, „čo bolo, bolo, terazky je po zmene“. Ukážte sa, aký Ste silný v kramflekoch. Z mojich osobných skúseností z riadiacich pozícií viem, že drsná sila nikam nevedie. Nakoniec sme sa o tom mohli za uplynulý rok presvedčiť a draho sme za to zaplatili. Je podozrivo ticho o nákladoch, ktoré boli neefektívne vynaložené na nezmyselné testovanie a vôbec sa nehovorí o tom, kto za to ponesie zodpovednosť. Osobne by som očakával, že sa s verejnosťou podelíte o tieto čísielká. Počúvať, akí sme dobrí a ekonomika neklesla podľa predpokladu, ale držíme sa dobre, sú suché žvásty, ktoré v tomto momente nikoho nezaujímajú. Prečo ? No preto, že to vyznieva tak, že je jedno o koľko sme prišli ( a nemuseli ), aj tak sme lepší, ako sme predpokladali. Osobná zodpovednosť za činy sú atribúty, ktoré deklarujete uplatňovať, tak uplatnite a informujte.

Doporučujem Vám preštudovať si všetko dostupné o podnikaní rodiny Baťu. Ak si osvojíte tieto princípy, Baťovské princípy podnikania a životného štýlu, mohla by to byť veľmi dobrá sociálno-ekonomická línia. Igorka držte na uzde, máte druhú a poslednú šancu.

 

 

 

 

 

Precitlivelosť na svoje práva je adekvátna ignorancii voči povinnostiam.

15.08.2021

Inými slovami povedané, čím viac sa oháňame právami, tým menej si pripúšťame, že máme aj množstvo povinností ! A tých je viac ako práv, aspoň skutočná demokracia je taká. Som unavený hoci len z počúvania toho, ako sa ľudia voči sebe správajú. Ignorancia, netolerantnosť a bezohľadnosť, to sú atribúty, ktorými tento národ prekypuje výdatne. Svojho času Viliam [...]

Vážená správa TANAP – u, počúvate sa ?

23.06.2021

Správa TANAP – u, ako reakciu na posledné výskyty medveďa v obývaných lokalitách, kritiku obyvateľstva včítane mňa a televízne reportáže o medvedích návštevách v obývaných lokalitách, vydala vyhlásenie, zverejnené dnes na portáli „TOP“. Nižšie je celý text krátkeho článku, z ktorého nie je možné nič vynechať, aby niečo nebolo vytrhnuté z [...]

Invázia, alebo záchrana holých životov ?

19.06.2021

Pred pár rokmi som si kládol takúto otázku v súvislosti s masívnym prílevom migrantov do Západnej Európy v inom blogu. Zverejnil som ho na stránke „SME“. Dnes už tam nie je, ale podobnú otázku, trošku v inom zmysle si môžeme položiť aj dnes. „Ako ochránime svoje holé životy proti invázii medveďov“ ? Chceme, či nechceme, je to realita a kto sa [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo mláďa medveďa hnedého

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

otvoreneoci24

Táto stránka sa venuje všetkému, čo autor vidí, zažije, zaujme ho, poprípade zažil a zaujalo ho to v minulosti. Nevyhýba sa žiadnej téme a niekedy sa zrodí článok napríklad na základe hoci aj správania sa hmyzu. Mám vyhranené názory na mnoho pozemských vecí a život ma vyškolil všestranne. Preto si dovolím vysloviť aj nasledovnú definíciu : Definícia slovenského politika : Ak si myslíš, že tebou volený politik je človek, ktorý ti chce pomôcť a pomôže, zobuď sa. Teba potrebuje iba na to, aby sa dostal tam kde chce byť. Predovšetkým chce pomôcť sám sebe tak, aby si si myslel, že pomáha tebe ! Verí v tvoju naivitu a slepotu voči jeho ťaženiu za bohatstvom a výhodami, voči jeho úskokom a klamstvám. Vytvára dokonalú ilúziu služobníka. V skutočnosti on nič iné ani nevie. Dopraj mu, lebo ak príde iný, nebudeš mať ani ilúzie, iba holý zadok. A on dom na Floride. Tak načo sa rozčuľovať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 60729x
Priemerná čítanosť článkov: 3196x

Autor blogu