Založ si blog

Nemal by byť minister financií finančným odborníkom ?

Nič sa nemení, „psy brechajú a karavana ide ďalej“. Mesačné divadlo ako u blbých. Mentálne nevyzretý a psychicky labilný predseda vlády odchádza na post ministra financií. Držať štátnu kasu s jeho „schopnosťami“ je hazard na n – tú. Malý sopľavý chlapec sa rozplakal a za každú cenu chcel, aby mu vrátili, eventuálne ponechali hračku, ktorú prešustroval. Našli mu miesto nej inú, presnejšie vybral si inú, je trošku podradnejšia, ale iba o kúsok, taký dobrý second – hand. No, stále je to hračka pre veľkých.

Pohľad je to mohutný, ako sa všetci naokolo, myslím tým koaličných partnerov, tvária blahosklonne a teatrálne súhlasne prikyvujú. Vraj štátnické gesto ! Ani počúvať sa to nedá. Nič sa nestalo, ideme ďalej. Všetko sa dá do pôvodného stavu a budeme čakať možno až dva mesiace na situáciu, kedy sa Sulík vzoprie novému predsedovi vlády, ktorého zo zadu bude istiť Matovič. A cirkus sa začne znovu.

Predpokladám, že sa priateľsky dohodli, že keby Matovičovi chýbala finančná gramotnosť na úrovni finančníka, odborne vzdelaného ministra financií, Heger mu helfne, poprípade sa diera zapchá odborníkmi z ministerstva financií a štátny tajomník bude mať nadčasy zaistené. Matovič bude môcť písať svoje nezmyselné statusy a zamestnanci ministerstva financií budú mať povinný facebook. Ako sa inak dozvedia, čo je na domácu úlohu ?

Neviem, ako na to zareaguje pani prezidentka, ale na čelo ministerstva financií vymenovať Matoviča je hazard. Vôbec, jeho zotrvanie vo vláde je hazard. Nemá chrbtovú kosť a k férovému človeku je na hony vzdialený. Nechápe, že je neschopný a vinu hádže na všetkých naokolo. Spomínať ho v súvislosti s nejakým férovým správaním sa voči koaličným partnerom je, myslím si, úplne zbytočné. čo by asi urobili v anglickom parlamente s premiérom, keby sa pustil do nákupu bez schválenia vlády za chrbtom všetkých ? A ešte by sa pritom tváril ako za odmenu fotografovaný vojak pri naštartovanej V3S – ke za Čepičku. No roztrhali by ho na framforce, obrazne.

Veľmi sa divím ostatným koaličným stranám, že pristúpili na túto rošádu. Chápem a všetci sme radi, že sa konečne ľady pohli, ale to bude krutá daň za odstránenie patu. Až mi to pripomína nepísané pravidlo, že politici sa na Slovensku chcú udržať pri koryte za každú cenu, pretože odtiaľ to sype. Pravidlá pri tom neexistujú žiadne, o morálke oni nepočuli nič. Nakoniec, slovenského politika som zadefinoval v hlavičke ( heslo blogu ) blogu „otvorenéoči24“.

Kto si vie z bežných ľudí predstaviť po toľkej verejnej potupe sa tváriť ako mesiáš, odpustiť okoliu jeho trúfalosť a tváriť sa, že robí nekonečne veľkú obetu a službu vlasti. To môže len slovenský politik.

 

Precitlivelosť na svoje práva je adekvátna ignorancii voči povinnostiam.

15.08.2021

Inými slovami povedané, čím viac sa oháňame právami, tým menej si pripúšťame, že máme aj množstvo povinností ! A tých je viac ako práv, aspoň skutočná demokracia je taká. Som unavený hoci len z počúvania toho, ako sa ľudia voči sebe správajú. Ignorancia, netolerantnosť a bezohľadnosť, to sú atribúty, ktorými tento národ prekypuje výdatne. Svojho času Viliam [...]

Vážená správa TANAP – u, počúvate sa ?

23.06.2021

Správa TANAP – u, ako reakciu na posledné výskyty medveďa v obývaných lokalitách, kritiku obyvateľstva včítane mňa a televízne reportáže o medvedích návštevách v obývaných lokalitách, vydala vyhlásenie, zverejnené dnes na portáli „TOP“. Nižšie je celý text krátkeho článku, z ktorého nie je možné nič vynechať, aby niečo nebolo vytrhnuté z [...]

Invázia, alebo záchrana holých životov ?

19.06.2021

Pred pár rokmi som si kládol takúto otázku v súvislosti s masívnym prílevom migrantov do Západnej Európy v inom blogu. Zverejnil som ho na stránke „SME“. Dnes už tam nie je, ale podobnú otázku, trošku v inom zmysle si môžeme položiť aj dnes. „Ako ochránime svoje holé životy proti invázii medveďov“ ? Chceme, či nechceme, je to realita a kto sa [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

otvoreneoci24

Táto stránka sa venuje všetkému, čo autor vidí, zažije, zaujme ho, poprípade zažil a zaujalo ho to v minulosti. Nevyhýba sa žiadnej téme a niekedy sa zrodí článok napríklad na základe hoci aj správania sa hmyzu. Mám vyhranené názory na mnoho pozemských vecí a život ma vyškolil všestranne. Preto si dovolím vysloviť aj nasledovnú definíciu : Definícia slovenského politika : Ak si myslíš, že tebou volený politik je človek, ktorý ti chce pomôcť a pomôže, zobuď sa. Teba potrebuje iba na to, aby sa dostal tam kde chce byť. Predovšetkým chce pomôcť sám sebe tak, aby si si myslel, že pomáha tebe ! Verí v tvoju naivitu a slepotu voči jeho ťaženiu za bohatstvom a výhodami, voči jeho úskokom a klamstvám. Vytvára dokonalú ilúziu služobníka. V skutočnosti on nič iné ani nevie. Dopraj mu, lebo ak príde iný, nebudeš mať ani ilúzie, iba holý zadok. A on dom na Floride. Tak načo sa rozčuľovať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 60860x
Priemerná čítanosť článkov: 3203x

Autor blogu