Založ si blog

Moje skúsenosti s vakcínou AstraZeneca.

Ťažko jednoznačne povedať, čo bolo za negatívnou kampaňou proti vakcíne AstraZeneca. Osobne si viem predstaviť úplne všetko, dokonca aj nekalý konkurenčný boj napriek tomu, že výrobcovia nestíhajú plniť kontrakty.

Podľa európskych inštitúcií sa podozrenia na vedľajšie účinky vo forme vzniku krvných zrazenín nenaplnili a vakcinácia sa opäť rozbehla na plno aj v krajinách, kde bola pozastavená. Slovensko nepribrzdilo, tu sa očkuje bez prestávky. Po prihlásení sa cez elektronický formulár, som sa dostal na radu neočakávane rýchlo. Na tretí deň som obdržal vyrozumenie o termíne a mieste očkovania a na šiesty deň som bol na rade. Do prihlášky som uviedol až štyri očkovacie centrá, ktoré sú k môjmu trvalému bydlisku približne rovnako vzdialené. Predpokladal som, že sa takto skôr dostanem na radu a pomohlo to, myslím si.

Stanovený deň, ráno o 8.00 hod. Nábeh celého očkovacieho kolotoča sa z hľadiska personálu začal včas. Počítače boli iného názoru. Podľa vyjadrení obsluhy, sa každý deň opakuje rovnaký scenár, len s inými chybami. Systém nie a nie nabehnúť. Dôvod je pravdepodobne veľmi jednoduchý. Server dostáva ráno poriadne zabrať, nakoľko všetky očkovacie centrá nabiehajú v identickom čase. Chybové hlásenia sa denne líšia, čo je pochopiteľné. Tam, kde v systéme nie je chyba iba „husto“, sa systém správa nevypočítateľne. Neostáva nič iné len čakať, kým sa systém vysporiada s preťažením. Spôsobilo to asi 20 minútové omeškanie. Už som sedel na pracovisku vstupnej lekárskej prehliadky, odkiaľ už nevedie cesta von. Tento čas sme strávili vtipkovaním na účet vírusu, sestričky si doberali mladého Ukrajinského lekára a ako inak, vlády. Dnes je vláda veľmi vďačnou témou na vtipy. Na čele s predsedom, strateným v úrade ( po voľbách sa cítil ako „Alenka v ríši divov“ ale dodnes sa odtiaľ nevymotal ), sa akoby ani nesnažili o nič iné, ako maľovať si terče na zadky. Čo už môže radový občan robiť z pozície ulice ako robiť si srandu ? Ani mne nič iné neostáva, volil som OĽaNO, zázraky som nečakal, ale ani takéto bahno. Agónia vlády a riešenie neriešiteľného čakaním na zázrak, je skôr do plaču ako na smiech. Za kratší koniec neťahajú politickí oponenti, ale občania. Nech to dopadne akokoľvek, šuster sa má držať svojho kopyta a vládnuť má ten, kto to vie.

Samotné očkovanie je banalita. Humbuk, ktorý sa okolo tejto vakcíny vytvoril, sa pevne usadil v hlavách ľudí. Videl som ustráchané a neisté tváre, chladenie miesta vpichu ľadom so skormútenou hlavou v očakávaní neviem čoho. Malá tenká ihla predsa nemôže človeka zložiť, ak to neurobí očkovacia látka, alebo z detstva zakorenená psychická bariéra voči akejkoľvek ihle. Žiaľ, aj takí sú medzi nami, ktorí nie sú s ihlou vysporiadaní mentálne. A to nehovorím o krvi. Nič mimoriadne.

Mladšie ročníky ( aj v mojej rodine bol jeden člen očkovaný touto vakcínou z dôvodu príslušnosti k preferovanej skupine ) údajne majú silnejšie reakcie. Zvýšené teploty a triaška od zimy, ktorá nastupuje asi po 8 hodinách od podania vakcíny. Ja som kategória 60+ a túto skúsenosť nemám. Približne po 8 hodinách sa dostavila mierna únava a slabá bolesť svalov, predovšetkým ramien. Nazval by som to miernou indispozíciou, ktorá na nasledujúci deň ustúpila. Žiadna teplota, ani triaška od zimy.

Dnes, päť dní po očkovaní, som už aj zabudol na to čo bolo. Neľutujem rozhodnutie dať sa zaočkovať čo najskôr. Odporúčal by som to každému, nakoľko podľa odborníkov, ak sa človek aj nakazí, znáša dôsledky nákazy omnoho lepšie ako bez očkovania. Vo veku nad 60 rokov musíme myslieť na všetko. Organizmus už nie je ako v mladšom veku a pomoc vo forme očkovacej látky sa mu v kritickej situácii môže hodiť.

PS: Na tejto stránke som nový. Pozdravujem čitateľov a verím, že si porozumieme, OO24.

Precitlivelosť na svoje práva je adekvátna ignorancii voči povinnostiam.

15.08.2021

Inými slovami povedané, čím viac sa oháňame právami, tým menej si pripúšťame, že máme aj množstvo povinností ! A tých je viac ako práv, aspoň skutočná demokracia je taká. Som unavený hoci len z počúvania toho, ako sa ľudia voči sebe správajú. Ignorancia, netolerantnosť a bezohľadnosť, to sú atribúty, ktorými tento národ prekypuje výdatne. Svojho času Viliam [...]

Vážená správa TANAP – u, počúvate sa ?

23.06.2021

Správa TANAP – u, ako reakciu na posledné výskyty medveďa v obývaných lokalitách, kritiku obyvateľstva včítane mňa a televízne reportáže o medvedích návštevách v obývaných lokalitách, vydala vyhlásenie, zverejnené dnes na portáli „TOP“. Nižšie je celý text krátkeho článku, z ktorého nie je možné nič vynechať, aby niečo nebolo vytrhnuté z [...]

Invázia, alebo záchrana holých životov ?

19.06.2021

Pred pár rokmi som si kládol takúto otázku v súvislosti s masívnym prílevom migrantov do Západnej Európy v inom blogu. Zverejnil som ho na stránke „SME“. Dnes už tam nie je, ale podobnú otázku, trošku v inom zmysle si môžeme položiť aj dnes. „Ako ochránime svoje holé životy proti invázii medveďov“ ? Chceme, či nechceme, je to realita a kto sa [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

otvoreneoci24

Táto stránka sa venuje všetkému, čo autor vidí, zažije, zaujme ho, poprípade zažil a zaujalo ho to v minulosti. Nevyhýba sa žiadnej téme a niekedy sa zrodí článok napríklad na základe hoci aj správania sa hmyzu. Mám vyhranené názory na mnoho pozemských vecí a život ma vyškolil všestranne. Preto si dovolím vysloviť aj nasledovnú definíciu : Definícia slovenského politika : Ak si myslíš, že tebou volený politik je človek, ktorý ti chce pomôcť a pomôže, zobuď sa. Teba potrebuje iba na to, aby sa dostal tam kde chce byť. Predovšetkým chce pomôcť sám sebe tak, aby si si myslel, že pomáha tebe ! Verí v tvoju naivitu a slepotu voči jeho ťaženiu za bohatstvom a výhodami, voči jeho úskokom a klamstvám. Vytvára dokonalú ilúziu služobníka. V skutočnosti on nič iné ani nevie. Dopraj mu, lebo ak príde iný, nebudeš mať ani ilúzie, iba holý zadok. A on dom na Floride. Tak načo sa rozčuľovať !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 60663x
Priemerná čítanosť článkov: 3193x

Autor blogu