Pellegriniho ľúbivé reči sa dajú počúvať, ale mohol by šľapnúť vedľa. Nemusel by. . .

12. apríla 2021, otvoreneoci24, Nezaradené Politika

Kým s Matovičom nevyrazia dvere, dovtedy sa zaoberať touto vládou nemá zmysel. Predpokladám, že so mnou súhlasí mnoho ľudí v najnovšom stredoeurópskom „bananistane“, možno za chvíľu zase „felvidéku“, menom Slovensko. Retardovaný človek patrí k Pinelovi a nie na verejnosť s významnými právomocami. Najhlbšie dno je prerazené naveky a z tohoto sa už vykrútiť nedá. Horšie je, že ostatní nenachádzajú zdravého rozumu ani za mak. Počkajme si, či sa Hegerovi rozsvieti kontrolka…

Počúval som dnešnú diskusiu Braňa Závodského s Pellegrinim. Nepovedal nič nové, nič, čo by už v nejakej forme nevyjadril za posledné dni. Znovu zopakoval, že Slovensku by prospela koalícia z oboch strán barikády. Už som sa k tejto jeho vízii vyjadril a vysoko kvitujem názor takéhoto kalibru. Pochopiteľne, mal by to brať úplne vážne, čo si myslím, že berie.

Podľa posledných prieskumov preferencií sa predpokladá skladačka Fico, Pele a Kollár. Na väčšinu to stačí. Má to nejakú logiku ? Má a celkom pravdepodobnú. Aby sa Pele zbavil Matoviča a Sulíka, ostáva mu len táto možnosť, ak by sa nechcel pokúšať o nemožné, alebo na Slovensku skoro nemožné, dohodnúť sa s KDH alebo Progresívcami. Musel by urobiť mnoho ústupkov. Mne sa prirodzene javí, že akosi nejdú k sebe, na Slovensku nie. Rovnako by sa ťažko dohadoval aj s maďarským zlepencom, keby sa náhodou dostali do parlamentu.

Čo na to Kollár a Fico ? Je dosť ťažko predstaviteľné, že sa Kollár povznesie nad Ficovými vyjadreniami na svoju adresu. Principiálne sa takéto urážky nedajú odpustiť. V mene koryta sa ale situácia mení. Fico aj Kollár sú schopní všetkého pre miesto pri koryte. Položme si otázku, ako by Pelleho voliči vnímali Fica ? A ako Kollárovi ? A možno vôbec by to neriešili. Cieľom by bolo raz a navždy sa zbaviť Matoviča, súčasne sa vyhnúť Sulíkovi, nakoľko je vysoko rizikový. Dokázal to už dvakrát a aj v budúcnosti by bol vždy rozbuškou v každej vláde.

V duchu slovenskej mentality máme jasne definovaného nepriateľa. V takom prípade sa vieme zomknúť a zabudnúť aj na Troškovú a všetky Ficove prehmaty. A že ich nebolo málo a nie sú zabudnuté, to je fakt.

Pellegrini bude mať veľmi ťažkú pozíciu na vyjednávanie. Niesť na chrbte Smerácku minulosť je riskantný podnik. Tu by mohol šľapnúť do … Bolo by podstatne elegantnejším riešením dohodnúť sa s pravicou a prekonať doteraz nemysliteľné prekážky. Jeho názory sú dostatočne racionálne a dokázal by sa vysporiadať s nezmyslami ako riešenie prerušení tehotenstva, cirkevným témam, riešenie „marišky“ a jej úroveň legalizácie a iné vychytávky. Jediným veľkým rizikom je fakt, že za ním stoja ľudia s pečaťou Smeru a pochybným hodnotovým rebríčkom, vzťahom ku korupčnému správaniu. Toho sa človek nezbaví…je to v hlave na tvrdo a navždy. Príde príležitosť a ide sa. A tá príde s peniazmi z Bruselu.

Povedzme si na rovinu. Aký je rozdiel medzi pravicou a ľavicou, medzi poctivým kapitalistom a poctivým ľavičiarom ? Žiadny ! Za normálnych okolností, ak sa pozrieme na poctivého a rozumného kapitalistu, je lepším ľavičiarom a sociálnym činiteľom ako ľavičiar typu Fica alebo Migaša ( bývalá SDĽ ). Zoberme si Baťu a jeho systém oproti ľavičiarom, ktorí kontrolovali šitie pracovných odevov. Bez Migašovho súhlasu sa jediné montérky neušili na Slovensku…A bil sa do pŕs, po ňom všetci ľavičiari a pritom to boli zlodeji. O Ficovi netreba písať…Baťa bol v porovnaní s nimi skutočný ľavičiar a pritom kapitalista. Na sociálnu politiku sa najprv musí zarobiť !!! A to nejde na schôdzach a sľubovať to, čo sa splniť nedá.

Aj rozumní feudáli sa v minulosti starali o svojich sedliakov. Chránili ich a dbali o ich rodiny. Len silní a zdraví sedliaci sa mohli o feudálove majetky starať a obrábať polia. Podobne, nie ten je skutočným veriacim, ktorý sa kolenačky plazí do kostola a po odchode odtiaľ sa k blížnemu správa ako nepriateľ a kade chodí tade škodí. Kto žije podľa 10 prikázaní, je skutočný veriaci a do kostola ani chodiť nemusí.

Pristihol som sa pri tom, že Pelleho beriem ako budúceho predsedu vlády a to ako samozrejmosť. Pred rokom by som to nepripustil, ale časy sa menia. Táto koalícia ma presvedčila o tom, že sa od nich dištancovať je prirodzené. Oni od seba odoženú každého súdneho človeka. Jedni tým že sú hyperaktívni, druhí tým, že sa na to mlčky prizerajú a nič s tým nerobia. Kto mlčí, ten svedčí…